Látky nebo produkty vyvolávající alergie nebo nesnášenlivost
(dané nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 1169/2011)
Obiloviny obsahující lepek
pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich kromě:
glukózových sirupů na bázi pšenice, včetně dextrózy ( 1 );
maltodextrinů na bázi pšenice ( 1 );
glukózových sirupů na bázi ječmene;
obilovin použitých k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu
Korýši a výrobky nich
Vejce a výrobky z nich
Ryby a výrobky z nich
kromě:
rybí želatiny použité jako nosič vitaminových nebo karotenoidních přípravků;
rybí želatiny nebo vyziny použité jako čiřicí prostředek u piva a vína
Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
Sójové boby a výrobky z nich
kromě:
zcela rafinovaného sójového oleje a tuku ( 1 );
přírodní směsi tokoferolů (E306), přírodního d–alfa tokoferolu, přírodního d–alfa–tokoferol–acetátu, přírodního d–alfa–tokoferol–sukcinátu ze sóji;
fytosterolů a esterů fytosterolů získaných z rostlinných olejů ze sóji;
esteru rostlinného stanolu vyrobeného ze sterolů z rostlinného oleje ze sóji
Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
kromě:
syrovátky použité k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu;
laktitolu
Skořápkové plody
mandle (Amygdalus communis L.), lískové ořechy (Corylus avellana), vlašské ořechy (Juglans regia), kešu ořechy (Anacardium occidentale), pekanové ořechy (Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch), para ořechy (Bertholletia excelsa), pistácie (Pistacia vera), makadamie (Macadamia ternifolia) a výrobky z nich
kromě:
ořechů použitých k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu
Celer a výrobky z něj
Hořčice a výrobky z ní
Sezamová semena a výrobky z nich
Oxid siřičitý a siřičitany
v koncentracích vyšších než 10 mg/kg nebo 10 mg/l, vyjádřeno jako celkový SO2, které se propočítají pro výrobky určené k přímé spotřebě nebo ke spotřebě po rekonstituování podle pokynů výrobce
Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Měkkýši a výrobky z nich